PREDJEDLÁ / STARTERS
POLIEVKY / SOUPS
ŠALÁTY / SALADS
CESTOVINY / PASTA / RIZOTTO / BEZMäSITÉ JEDLÁ / VEGETARIAN FOODS
PUB´S CLASSICS
HLAVNÉ JEDLO / MAIN COURSE
Hlavné jedlá sú symbiózou chutí šéfkuchára, preto prílohy nemeníme.
STEAKS
Dry Aging
suché zretie steakov
Tajomstvo kvality našich steakov je v suchom zrení. Svaly hovädzieho dobytka podstupujú po porážke zmeny, ktoré ovplyvňujú štruktúru a delikátnosť pripraveného produktu. Ihneď po porážke sa mäso dostane do tzv. stavu „rigor mortis“ – posmrtnej stuhnutosti, ktorá spôsobí, že po prerušení prísunu kyslíka sa svalové vlákna náhle skrátia a spevnia.
Po tomto nežiaducom stave však mäso prechádza zmenami, ktoré vedú k postupnému zlepšovaniu jeho štruktúry a kvality. Vyparuje sa voda, tuky oxidujú, mení sa hodnota pH. Najdôležitejšia vec, ktorá sa deje, je však rozkladanie svalových vlákien prírodnými enzýmami, ktoré robia hovädzie mäso krehkejším a chutnejším.
Proces zrenia prebieha v kontrolovaných podmienkach teploty a vlhkosti v našej zrecej komore.
Steaky sa podávajú s grilovanou zeleninou, hranolkami a omáčkou.
Extra omáčky
DEZERTY / DESSERTS